Totalt antall sidevisninger

søndag 28. april 2013

Vi "kosær vårs" på hytta!!

Selv om vi har mange, både små & litt større, prosjekter igjen før vi er helt ferdige med hytta - har vi allerede fått kjenne på hyttekosen. Når det gjelder det å bli helt ferdige - så gjør vi vel aldri helt det... Nå som vi har flyttet inn kan vi kombinere hygge & jobb lettere, viktig å ha en god balanse - med andre ord få gjennomført arbeidsplaner man har satt seg.
Fredagskveld fikk Inger vasket gulvet på loftstua med salmiakkvann.
Lørdag ble gulvet påført dekorvoks. .
På søndag ble det første strøket med hardvoksolje påført.
Flisene på kjøkkenet fikk 2. strøket med impregnering på lørdag.
I løpet av helgen har vi også pusset ned delene til en slagbenk som vi skal beise og ha i entreen.
En del av delene til trapperekkverket har blitt behandlet.
Vi har fått ryddet en del, både inne & ute.
Den fine vedkurven og lyslykta, sammen med ullpleddene, som Inger fikk i bursdagsgave har fått sine respektive plasser i hytta.
På kveldene har vi kost oss med god mat & drikke - på lørdag serverte Steinar andefilèt med appelsinsaus, grønnsaker og med en nydelig rødvin til.
Selv om vi er helt i slutten av april, vil ikke vinteren "slippe taket". På fredagskvelden begynte det å hagle og på natten snødde det nokså tett. Da vi våknet lørdagsmorgen var det helt hvitt ute.
På søndag kledde vi godt på oss og fikk oss en deilig lang gåtur. Vi gleder oss til å i enda større grad kunne utforske turmulighetene i traktene, og nå med Solliheia som utgangspunkt.




mandag 15. april 2013

Så kom vinter'n tilbake!!

Etter noen småproblemer, kom vi oss til slutt opp på hytta på fredagskvelden. Siden vinteren hadde kommet plutselig tilbake med snøfall hele fredagen, skapte det problemer for oss i bakkene opp til hytta. Vi kom rett og slett ikke opp - ingen vei tilbake, vi MÅ ha bil med firehjulstrekk. Vi måtte gjøre vendereis og ned på hytta til Ingers foreldre for å låne en "bedre" bil.
Det ble nokså sent før vi var på plass, så det ble heller kos & hygge, enn jobbing denne kvelden.
Lørdagsmorgen opprant med et fantastisk vær. Skikkelig vinterstemning den 13. april, med nysnø i trær og på bakken, sol og knallblå himmel.
Hovedarbeidsoppgavene denne helga var å få hvitbeiset en del listverk - det er gjort, så nå gjenstår bare ett lag med lakk.
Flisene over kjøkkenbenken har fått et strøk med marmor impregnering. Fargene på flisene kom så mye bedre fram, samtidig fikk flisene en fin glans.
Toppdelene til trappegelenderet ble beiset med interiørbeis; "Skumring".
En del "småpussel" fikk vi gjort innimellom "gode" pauser i solveggen.
Fuglene på Solliheia har blitt fornøyde nå, ikke bare henger det meiseboller  rundt om i trærne. Nå har det også kommet opp et lite fuglehus i en av bjørkene.
Det er en litt underlig følelse å kunne fra vår egen plass skue ned på plassen som jeg, Inger, har mine aner fra. Slekts stedet, "Ramsdalen", var boplassen til mine forfedre og opphavet til mitt slektsnavn. Stedet er nå i min brors eie.
Vi har hatt middagsgjester både lørdag og søndag. Det er veldig koselig å kunne invitere gjester på egen hytte.
Nå blir det antageligvis et par uker til vi neste gang har mulighet til å dra på hytta.


søndag 7. april 2013

Det begynner å ordne seg!!

Denne helga har Bjørn-Erik & Steinar fått regjere aleine på Solliheia.
De har fått gjort mye, men har også kunnet nyte hyttelivet på kveldene. Det er kos med fyr i peisen & noe godt i glasset!!
Det største og viktigste framskrittet som ble gjort denne helga, var at trappa til loftet kom på plass. Det var en nokså enkel jobb å montere vanger og trinn. Trappa passet fint inn, det var ikke nødvendig med noen ekstra tilpasninger. Fargemessig synes vi også at trappa ble kjempefin.
Steinar har fått gjort ferdig jobben med å få på plass flisene over kjøkkenbenken. Det bød på problemer å få skjært ut hull til el-kontaktene, både amatører og proffe på fagområdet; flislegging, fikk brynet seg sist uke. Disse italienske marmorflisene som vi har valgt å bruke er sprø på grunn av liten brenningstid, de sprekker derfor lett. Det gikk allikevel bra til slutt og nå er flisene ferdig fuget. Nå gjenstår bare et par omganger med marmorimpregnering.
Nå begynner det å bli mer og mer ferdig i kjøkkenkroken, for både vinduslister og taklister er på plass. Soklene til kjøkkeninnredningen er også ferdig montert, men ennå mangler litt "småtteri" før alt er helt ferdig.
Døra inn fra entreen har blitt montert. Vi er glade vi valgte å gå for dør mellom entre og den "lange" gangen. Den holder kulda ute og varmen inne for første etasje. At det ble en dør med glassvindu var viktig i forhold til lyset.
Noen flere dørforinger og lister har kommet opp på sine riktige plasser.
Nå er lageret med ferdig behandlede lister mer eller mindre tomt, så nå må vi ta fram beise & male kostene igjen. Til helga er vi klare for en ny arbeidsøkt.


tirsdag 2. april 2013

Påskeferie!!

Nå er vi hjemme igjen etter en fantastisk påskeferie for første gang på vår egen hytte.
Vi rakk akkurat å bli såpass ferdige at vi kunne flytte inn og virkelig ta i bruk hytta fra og med onsdag 27. mars.
Steinars mor har vært med oss denne ferien og hun hjalp oss med siste innspurt av reingjøring og å få alt av stort & smått på plass.
Inger gikk i gang med å olje gulvet på det ene soverommet på loftet med en gang vi kom på onsdag. Det andre toppstrøket med hardvoksolje kom på før frokost på torsdag. Selv om begge soverommene oppe mangler både taklister og fotlister har begge vært i bruk fra fredagen av.
Vi har STORKOST oss, både inne & ute. Denne påsken har været vært helt strålende, så dagene har gått med til å sitte i solveggen, gå på skiturer, ake i bakkene og andre uteaktiviteter. På kveldene har vi kost oss med god mat & drikke. Menyen har inneholdt både pizza, taco, kalvestek, lammelår og finnebiff. Siden vi har hatt problemer med å få inn signalene på tv`n, har stabelen med spill virkelig kommet til nytte.
På påskeaften var vi åtte stykker benket rundt langbordet - og her er det plass til enda to personer til. Denne spiseplassen med plass til mange og med plasseringen ved vinduene som gir flott utsikt, er vi veldig fornøyde med.
Vi har skrudd sammen & montert en del små ting blant annet ; dørstoppere, småbord, hyller, knagger m.m.
På vårt soverom har den nye senga kommet på plass. Det hekla sengeteppet som mormor laget har her fått komme til "heder & verdighet" igjen.
Foruten vår seng er det kun salongbordet på stua som er kjøpt nytt. Ellers er hytta mer eller mindre møblert med ting vi har funnet på Finn.no.
Som innflyttingsgave fikk vi bålpanne fra Ingers foreldre, denne ble også montert og kom i bruk flere ganger i løpet av påsken.
1. Påskedag kom Kikki & Ole Raymond på besøk og dermed kom også arbeidet med å få på plass flisene over kjøkkenbenken i gang. Vi er kjempefornøyde med hvordan det kommer til å bli. De brune Italienske marmorflisene passer godt i fargene både til vegger og kjøkkeninnredningen.
Selv om vi har gjort litt "småarbeid", har vi stort sett bare "feriert" på hytta vår i påsken. Siden vi har ett stykke igjen før vi er ferdige, har vi planer om en ny arbeidshelg førstkommende.