Totalt antall sidevisninger

onsdag 27. mars 2013

Iherdig innsatst & så innflytting!!

Vi har brukt første del av påsken til å rekke mest mulig før vi tar hytta ordentlig i bruk.
Sist helg var det Bjørn-Erik, Steinar & Inger som fikk unna en del arbeid og forberedelser til innflytting.
Bjørn-Erik monterte en god del lengder med lister og utforinger. I tillegg kom dørene på loftet på plass - så da er det greiere for de som skal bo der i påsken.
Steinar fikk satt på håndtak på alle skuffer og skap på kjøkkenet.
Inger støvsuget og vasket bort byggestøv.
Gulvet på det andre soverommet oppe ble vasket med salmiakkvann. Det fikk første støk med olje før vi reiste hjem på mandag.
Det foregikk  mye oppryddingsarbeid, men ennå må loftsstua forbli en arbeidsplass med bukker, listverk & utstyr - vi er som sagt ikke helt ferdige.
Da vi reiste hjem mandagsformiddag, var det en ryddig & klar hytte vi forlot. Turen gikk nærmest direkte til Ikea, hvor vi gjorde storinnkjøp av "ting & tang" vi har bruk for på hytta.
Tirsdag gikk flyttelasset til Solliheia - det er ikke "lite" vi har lagret av småting i tillegg til møbler som vi fikk stablet inn i flyttebilen. Vi fikk god hjelp av Ingers foreldre til å bære alt inn i hytta -takk for hjelpen!!
I disse dagene har det vært et helt fantastisk påskevær og vi krysser fingrene for at gòværet fortsetter  i dagene framover, slik at vi og kan nyte det...
I dag gjør vi oss klare for å reise på påskeferie på vår egen hytte - gjett om vi gleder oss.
Vi skal prøve å slappe av og kose oss og ikke gjøre så mye- bare litt.....

GOD PÅSKE TIL ALLE VÅRE BLOGGFØLGERE!!


mandag 11. mars 2013

Enda en "gulvhelg"!!

Også denne helga var det gulvet i stue - kjøkken og gang som stod i fokus. Inger har hatt denne oppgaven - og det kjenner hun på kroppen i dag...
Første toppstrøk med Osmo hardvoksolje ble påført på lørdag. På søndag var det klart for 2. strøk. Gulvet ser veldig bra ut. Det gikk med over 3 liter med hardvoksolje til begge strøkene - så vi hadde ikke mye igjen da vi var ferdige. Nå er alle gulv nede ferdig behandlet - enda en milepæl er nådd.
Steinar har fått grunnet, pusset og malt en del vindus/dørlister. Han har beiset og vokset noen fotlister. Det ble også plass på bukkene til å hvitbeise noen taklister.
Gulvet i det ene soverommet på loftet ble behandlet med Osmo dekorvoks. Det ble ingen forskjell i fargen på de bordlengdene som var blitt pusset ned, i forhold til de som ikke var blitt behandlet fra før.
På søndag hadde vi et fantastisk vær så lunsjen ble inntatt ute i sola med grilling og litt smak på det å bare nyte hyttelivet.
Siden vi var på hytta sist hadde elektrikeren fått innstallert alle takspottene. Parabolen var og kommet opp på veggen - så nå er det bare å ta med tv`n.....
Nå til helga blir det hjemmehelg for Inger. Med tre håndballkamper i løpet av helga for Ida Karine - er helga fullbooket. Steinar skal på "guttetur" til Sverige. Vi kommer derfor ikke på hytta før vi skal ha påskeferie - da håper vi på å kunne begynne å "flytte inn"!!



mandag 4. mars 2013

Fokus på gulv!!

Nå i helga har vi bare, ( nesten bare), hatt oppgaver som har dreid seg om gulv.
På soverommene på loftet ble det hvite flekker i dekorvoksen da vi behandlet gulvet. Sondre Olav pusset ned de tilsammen 12 bordlengdene - og heldigvis - flekkene forsvant.
Gulvet i stue - kjøkken, gang og det ene soverommet på loftet ble først vasket med salmiakkvann og deretter bare med vann.
Alle de fire rammemadrassene vi har kjøpt til soverommene oppe fikk seg og en omgang m/ vaskekluten.
Lørdagens arbeidsøkt ble brått avsluttet, da vi fikk telefon (takk & lov for mobil) fra Sondre Olav som var på skitur. Han hadde falt og slått kneet. Vi måtte hente snøskuter`n og leke hjelpemannskap for å hente en uheldig skiløper ned fra fjellet.
På søndag begynte Inger på den store og slitsomme jobben med å vokse gulvene i stue/kjøkken med Osmo dekorvoks, farge: "snø". Det er tungt å både påføre voksen og å tørke av det som er overflødig. Vi er veldig godt fornøyde med hvordan resultatet ser ut til å bli, og hurra!!....ingen hvite flekker. Alt av engangskluter og gamle t-skjorter ble brukt opp - så vi kom ikke helt i mål. De lengste lengdene fra stue til gang er igjen.
Steinar fikk grunnet en god del med vindus/dørlister.
I dag har elektrikkeren vært på hytta vår igjen, så nå er nok en god del spotter kommet på plass. Parabolen fra Canal Digital henger nok også på veggen når vi kommer opp til helga igjen.