Totalt antall sidevisninger

søndag 28. oktober 2012

Endelig fyr i peisovnen vår!!

Nå har hytta fått pipe på taket!!
Denne helga kunne vi fyre i Klebersteinsovnen vår for første gang. Nå kan kulda bare komme.... og det har den jo gjordt allerede. Det ble riktig så hyggelig med flammer og varme fra ovnen for oss som holdt på med arbeisoppgaver i stua.
Steinar fikk panelt langveggen og en kortvegg på kjøkkenet denne helga. Han reiste hjem igjen på lørdagskvelden.
Inger har beiset undeliggerne til villmarkspanelen i stua. På søndag ble langveggen på kjøkkenet beiset. Vi har valgt Tyrilins "Varde" i stue og kjøkken.
Gulvet på kottet ble behandlet med dekorvoks.
Gulvene på toalettet og i boden fikk det siste toppstrøket med hardvoksolje.
Noen gulvlister ble også behandlet med olje.
Da er det kun belistning som gjenstår i; entreen, boden og på toalettet.
Tok noen bilder av rørene for utluftingen fra forbrenningstoalettet, som vi som nevnt ikke er noe fornøyde med. Vi mener rørleggeren burde ha brukt sorte rør, som vil gå mer i ett med hytta og omgivelsene.
Neste helg er planen å fortsette med å panele i stue & kjøkken, legge gulv i stue & kjøkken, beise vegger og å sette opp FiboTrespo plater på badet - vi rekker nok ikke alt, men vi har ihvertfall planene klare. Vi går ikke tomme for arbeidsoppgaver med det første.


torsdag 25. oktober 2012

Pipa er på plass!!

I dag har endelig pipa kommet på plass, så da kan vi fyre litt forsiktig i peisovnen til helga. Vi fikk bilder oversendt fra montøren da han var ferdig med jobben. Ut fra bildene ser det veldig bra ut. Vi er glade for at det ble grå stålpipe i stua, den stemmer mye bedre med fargene på ovnen og skiferveggen, enn det et sort stålrør ( som vi har på loftsstua) ville gjordt.
Nå er kjøkkenet med hvitevarer bestilt. Vi var på Ikea i begynnelsen av uka. Vi har avtalt levering om fire uker. Innen den tid bør vi helst rekke å panele veggene, legge gulvet i kjøkkenet og behandle dette. Kjøkkenet er som tidligere nevnt av typen "Lidingø".


søndag 21. oktober 2012

Og vi jobber og jobber....!!

Denne helga hadde vi jo ønsket at det var innstalering av pipe som sto for tur, men den gang ei... Dette har blitt utsatt enda en gang, men mulig det skjer i løpet av uka som kommer.
På lørdag fikk Steinar og Bjørn-Erik satt opp underliggere til vilmarkspanelen der gulvet er lagt i stua. Da er det klart for at Inger kan beise disse neste helg. Vi skal ha Tyrilins interiørbeis i fargen "Varde" på veggene i stua og kjøkkenet.
Inger fikk grunnet 2. strøket og malt 1. strøket på en del lister.
Gulvene i boden, på toalettet og i vårt soverom fikk et strøk med Osmo Hardvoksolje. Det var mye lettere å påføre hardvoksoljen, enn dekorvoksen, så dette gikk egentlig ganske raskt.
På søndag begynte Bjørn-Erik å sette opp Fibo Trespo platene på badet, så da begynner også badet å ta form.
Steinar har panelt videre på veggene i loftstua, det er bare den ene deleveggen inn til det ene soverommet igjen.
Nå er forbrenningstoalettet innstalert. Vi har valgt forbrenningstoalett siden det ikke er innlagt vann på hytta. Vi har likevel lagt opp alt av rør klart, hvis det senere blir klart for innlagt vann. Kommunen har bestemt at kommer det fler enn 10 hytter på Solliheia, (foreløbig er det bare 3), må det bygges et renseanlegg. Vi har derfor valgt å ikke legge ned tett tank, men avventer. Tror vi kommer til å klare oss veldig bra, selv uten innlagt vann. Det er ikke langt å gå til vannposten for å hente vann og vi skal ha elektrisk pumpe og varmtvannstank - så vi får varmt & kaldt vann i spring & dusj.
Med et forbrenningstoalett må det monteres et lufterør på utsiden av veggen. Dette er på baksiden av hytta og vil ikke synes mye, men vi er lite fornøyde med at rørleggeren har brukt så "fargerike" rør. Det røret som kommer ut av veggen er grått, koblingene og toppen er sorte, mens rørlengdene er røde. Dette ser ikke bra ut, spesielt ikke inn til den sortbeisede veggen. Håper dette kan endres på....



mandag 15. oktober 2012

Så kom snøen!!

 
 
Så kom den første snøen.... og vi har fremdeles ikke pipe på hytta - brrr...
Da vi kjørte opp til Solliheia, tidlig lørdagsmorgen, lå det snø på de høyeste fjelltoppene. Blandt annet på "Bokken", som er på ca. 700 moh. Utpå formidagen begynte det også å sludde på Solliheia. På søndag var det mer snø som kom ned, men det ble ikke hvitt. Greit for oss som hadde sommerdekk fremdeles. Til neste helg må vi nok "sko" bilene bedre... Helga var i sin helhet en kald og guffen helg, godt vi har innearbeid.
Monteringen av pipa har blitt utsatt enda en uke. Overgangen, som vi hadde fått i feil dimensjon, ble bestilt på ny, men hadde ikke kommet før helga.
Vi har fått beiset ferdig det ene soverommet på hemsen.
Den ene knevegen er ferdig panelt på loftsstua.
En del listverk har blitt grunnet.
Vi har begynt å legge gulvet i stuedelen. Der vi skal ha villmarkspanel må gulvet legges først.
I en del av vinduene har foringene kommet på plass. Samtidig ble lufteventilene satt inn, dermed får vi lukket kulda ute bedre.
Gulvet i boden har fått et strøk med Osmo Dekorvoks. Nå er en del gulv klare for å få et toppstrøk med Osmo Hardvoksolje.
Rørleggeren hadde vært en tur oppom, men ikke montert forbrennings toalettet, som vi ble enige om. Han trodde toalettet skulle stå på badet, men det er feil, vi skal ha forbrennings toalettet på et separat toalettrom. Vi har valgt et forbrenningstoalett av typen Cinderella. På badet skal vi ha en Urinova og der er vi ikke ferdige, så det er ikke klart for noen montering ennå. Kjedelig, men rørleggeren lovet å komme opp i løpet av denne uken. Vi ser det er mange fordeler ved å bruke lokale håndverkere.
Nå krysser vi fingrer & tær for at pipa kommer på plass til helga. Det begynner å bli kaldt inne - selvom aktivitetsnivået og arbeidsinnsatsen er høyt.





søndag 7. oktober 2012

Høstferie!!

Vi har vært på hytta i hele høstferien, og med flere arbeidsdager i strekk, har vi også fått gjordt en hel del. Vi har kommet noen "lengre" skritt videre, men ting tar tid. Dagene på hytta har brakt med seg både skikkelige regnværsdager og nydelig høstvær.
Ungene gjorde en kjempeflott innsats med å kløyve, pakke i sekker og løe ved. Nå har vi et vedlager på ca. 3 favner, som blir godt å ha for kommende vintre.
Første helga i ferien var Bjørn-Erik med og gjorde seg ferdig med å panele takene på hemsen.
Vi har fått fuget flisgulvet i entreen - det var en jobb vi er glade for å være ferdige med. Skikkelig tidkrevende og grisette var det.
Entreen er nå panelt og ferdig beiset, også her har vi valgt Tyrilins interiørbeis "Skumring". Da er dette rommet klart for belistning.
Vi har lagt furugulv på fem rom - toalettet, boden, kleskottet og de to soverommene nede.
Toalettet og vårt soverom har også blitt behandlet med Osmo Dekorvoks "Snø"- dette gir et hvittet preg på gulvene. Er kjempefornøyd med resultatet, det er tungt, men enkelt å påføre voksen. Dekorvoksen fra Osmo er ikke et rimelig produkt, heller kjempedyrt - en 3 liter koster 1.399.-, men skal være veldig drøy. Man beregner at en 3 liter holder til ca. 50 kvm. Som et 2. strøk skal vi gå på med Osmo Hardvoks, antakelig silkematt.
Peisovnen er på plass - det var veldig gøy å se hvor fint den passet inn, både i farge og størrelse. Vi fikk ikke montert pipa, men satser på at det skjer neste helg. Vi har fått spesial tilpasset ovnen slik at pipeuttaket kommer på toppen av ovnen og ikke bak. Diameteren på uttaket var mindre enn det pipemontøren hadde beregnet, slik at han må skaffe en annen overgang.
Vi har begynt å behandle lister, både beising av noen fotlister og grunning av noen vindus- og dørlister er blitt gjordt.
Det ene soverommet på hemsen er ferdig panelt, da er det bare å gå på med interiørbeis på veggene der også neste helg.
Steinar har sovet de fleste nettene på vår hytte, men det begynner å bli kaldt, så det skal bli godt å få på plass pipa. Med mulighet til å få mer varme i hytta, vil nok flere også kunne tenke seg å overnatte . Vi er veldig heldige som har hytta til Ingers foreldre å bo i - den er god og varm...
I neste uke har vi gjordt avtale med rørleggeren om å komme og montere forbrenningstoalettet, så da blir alt så mye enklere....
Vi har fått låne en hybelkomfyr som skal være med oppover neste helg. Så da blir det ikke bare grilling ute fremover.