Totalt antall sidevisninger

torsdag 31. mai 2012

Underliggerne har fått beis!!

HURRA!! Vi fikk beiset underliggerne før snekkerne skulle sette på overliggerne. Seint i går ettermiddag fikk vi beskjed om at underliggerne var ferdig montert. Da var det bare å sette seg i bilen og kjøre til hytta for noen hektiske arbeidstimer. Vi var oppe på hytta kl. 19.00 og da det var gått 4 timer var alle underliggerne ferdig beiset. Ida Karine var med og jobbet kjempebra. PUH!! det var noen intense timer, men vi klarte det og ble veldig fornøyde. Været holdt, det kom nesten ikke noe regn, men det så veldig utrygt ut rundt oss. Det var tre trøtte og slitne beisere som kom hjem kl. 01.00 i natt.







































En fantastisk regnbue hang over hytta mens vi beiset underliggerne.

mandag 28. mai 2012

Pinsehelg uten beisekost!!

Pinsehelga er over og den ble ikke helt som vi hadde forespeilet oss. Selvom Familiehytta gav oss, i slutten av forrige uke, små forhåpninger om beising - så hadde vi et lite håp. Da det ikke ble beising på vår egen hytte, har vi fått "svingt" malekostene på hytta til Ingers foreldre.
Det var utrolig gøy å komme opp til hytta på fredag, for nå er det faktisk ei hytte som står der. Snekkerne hadde kommet veldig langt på bare 3 arbeidsdager. Hytta stod der med tett tak, alle vinduer montert og Tyvek på alle vegger.
Vi har hatt noen flotte dager, med sommervarme, lange kosekvelder ute med god mat & drikke. Årets første bad ble tatt i Kleppsvann på søndag, 1. pinsedag. Vi er utrolig heldige som har hytta til Ingers foreldre som "base" under hyttebyggingen.

Snekkerne jobbet også på lørdag, og arbeidet skred raskt framover. Det var gøy å følge med.

Her er noen bilder tatt inn gjennom vinduene på hytta

På mandag begynte snekkerne å legge shingel på taket, og ble nesten ferdige med taket på vestsiden. De fikk plassert alle de fire stolpene. Tre av dem står i inngangspartiet, den fjerde står ved takutstikket over verandaen. Det er også ferdig lektet på alle vegger.

Da vi ikke fikk beiset fant vi ut at vi kunne hogge noen av trærne vi likevel hadde tenkt å få vekk.
Utsikten fra hytta var flott i utgangspunktet den, men det var noen trær som skygget for noen av fjelltoppene rundt. Etter tømmerhogsten fikk vi et flott panorama mot blandt annet; Rønnonnibben.

mandag 21. mai 2012

Revidert kjøkkentegning!!

Det både rives & bygges!!

Vi fikk god hjelp i helga, da vi skulle rive salingene. Dette måtte gjøres før snekkerene skulle i gang. Ida Karine og venninen, Embla, tok "hammer`n i egne hender"...




I dag skulle snekkerene egentlig ha begynt på hytta vår,men vi fikk telefon fra Familiehytta om at de blir en dag forsinket. Så da håper vi på at de er i gang i morgen. Vi krysser fingrene for at de rekker å komme så langt at det er klart for oss til å kunne beise nå til helga.

tirsdag 15. mai 2012

Kjøkkentegninger!!














Dette er slik vi tenker oss at hyttekjøkkenet vårt kommer til å bli. Noen endringer regner vi med vil komme, men dette er i hovedtrekk slik det vil se ut. Veggen til venstre er i virkeligheten 2 m lang. Den ender i flugt med benkekjøleskapet. Veggen hvor det er tegnet inn overskap er på hyttetegningene 2,5 m lang. For å tilpasse den til kjøkkeninnredningen har vi flyttet veggen til venstre 10 cm. mot høyre. Da blir gulvplassen mellom benkeskapene mindre og hele kjøkkenkroken noe trangere. Dette er noe vi egentlig ikke ønsker og håper derfor at vi finner en annen løsning etterhvert.

lørdag 12. mai 2012

Snekkerne kommer og kjøkkenet er nesten i "boks"!!

Nå har det første lasset fra Familiehytta AS ankommet hyttetomta vår, det kom i går. Fikk telefon fra Ingers foreldre da lastebilen kjørte fortbi hytta deres, på vei opp. Familiehytta har lovet at snekkerne skal være klare til å begynne mandag 21. mai. Har avtalt at det da skal være klart for oss for beising av underliggerne i pinsehelga. Vi har kjøpt inn oljebeisen, og er klare for å sette i gang...

'

Nå begynner hyttekjøkkenet å bli klart - på tegningene. Har brukt tid på å tenke og tegne flere utkast til kjøkkenløsningen. Vi har bestemt oss for et IKEA kjøkken av typen LIDINGØ. Det ble hvitt kjøkkeninteriør ganske raskt i planleggingen. En mørk farge på interiøret ville tatt mye lys i kjøkken kroken. Sort innredning vil også være mer utsatt for flekker og merker. Vi har, utfra de orginale tegningene, satt inn en vegg mellom stue og kjøkkenkrok. For at ikke kroken skal virke trang, og for å skape mest mulig luft, har vi valgt å bare ha overskap på veggen mot badet. Ikea Home Planner er et fint vektøy å bruke i planleggingen av et kjøkken, men det er problematisk å få kopiert bilder av tegningene våre fra tegneprogrammet. Det hadde jo vært gøy å fått vist de fram i bloggen vår. Noen som vet hvordan vi gjør det??

lørdag 5. mai 2012

Eksteriør beis!!

Vi har kommet fram til hvilken farge og hvilken type beis vi vil ha til den utvendige beisingen. Vi har hele tiden ønsket oss en mørk farge, men ikke helt svart. Valget falt etterhvert på fargen; SETERBRUN. Staffasje kommer til å bli beiset hvitt. Etter litt "fram & tilbake" har vi blitt enige om å gå for BUTINOX oljebeis. Vi vurderte også Tyrilin tjærebeis, men der er det ikke så mange farger å velge mellom. Dessuten er dette en tjærebeis som kan lukte litt. En annen negativ side ved å eventuelt velge tjærebeis er at vi da ikke har mulighet til å senere gå over på en annen type beis.
Men det STORE spørsmålet nå er; må vi grunne??? Vi ser utfra flere andre hytteblogger at dette ikke blir gjordt, med Butinox oljebeis, men når vi rådfører oss med ulike butikker, så er beskjeden at dette må vi.... Faktasider på nettet om Butinox oljebeis, viser til at det ikke er nødvendig med å grunne. Så hva gjør vi, er veldig usikre - kom gjerne med råd!!!
Planen er at vi skal rekke å få beiset underliggerne, før snekkerne får satt på overliggerne. Da må vi stå parat med beis & kost, så fort vi får beskjed om dette.

tirsdag 1. mai 2012

Ei slitsom jobbehelg!!

I dag er det 1. mai, arbeidernes fridag, og vi føler virkelig at det er en velfortjent hviledag for oss i dag. Det har vært noen dager med "råkjør" på hyttetomta vår. Vi startet fredagsmorgen og avsluttet mandagsettermidag. Arbeidsdagene har vært lange - så kveldene har vært korte, det har vært noen slitne kropper som har lagt huene på putene disse kveldene. Vi klarte med "nød og neppe" å bli ferdige til betongen kom mandagsmorgen. Det hadde vi ikke hatt mulighet til å klare uten våre kjære brødres kompetanse og utrolige arbeidsinnsats. En STOR takk til Bjørn-Erik & Einar. Ingers pappa har også bidratt mye. "Uten mat & drikke duger helten ikke", og Ingers mor og Inger har hatt som hovedoppgave å være "forpleiningssjefer". Heldigvis har været, stort sett, vært på vår side disse dagene - litt regn/ litt sol på fredag, strålende vær lørdag og søndag og overskyet på mandag.



FREDAG 27. APRIL:


Fredagsmorgen kom Bjørn-Erik og Steinar opp til en ferdig avrettet plate.


Lastebilen fra Bygmakker, Sandefjord er ankommet. På lasset var det L-elementer, isoporplater, armeringsjern, radonduk og div. andre byggematrialer.


Salinger ble bygget i alle fire hjørner.


L-elementene legges.



 LØRDAG 28. APRIL:


Første lag med isopor legges. Her er også rørleggere fra Drangedal Rørhandel i gang med sitt "rørarbeid", men han på bildet er ingen rørlegger, det er bror, Einar, som merker av hvor sikringsskapet kommer.







MYE RØR!!!


På lørdag ble vi ferdige med det første laget med isoporplater og rørleggerne hadde fått gjordt seg ferdige.



SØNDAG 29. APRIL:


Her legges radonduken. Dette var et tidkrevende og pirkette arbeid. Det var nøye med gode overlappinger og teiping av skjøter. Rundt alle røroppstikk måtte vi teipe og lime godt, så det ble helt tett.


Siste lag med isoporplater er i ferd med å legges ferdig og vi har begynt å få på plass kamstål og armeringsjern. Vi bygget også kasser til å støpe fundamenter til bærestolper, gravde de ned med isolering i bunn.



MANAG 30. APRIL:


Elektrikker fra Austad Elektro legger rør til det elektriske som skal gå i ytterveggene.


Den første betongbilen fra Kvitseid Betong har ankommet. Vi hadde bestilt to lass med betong.


Så er støping av sålen i gang. Båndet på betongbilen hadde god rekkevidde.


Sålen er ferdig støpt....



Mens støpen fikk "satt seg", kunne arbeidsfolket ta en velfortjent matpause. Her sitter "grillmester", Trygve og passer bålet - det var grilling av pølser denne dagen.



Bjørn-Erik kjører helikopter, for å pusse støpen. Etter dette kunne arbeislaget pakke sammen og reise hjem - slitne, men fornøyde. Ingers foreldre tok på seg jobben med å sope, vanne og dekke til sålen på tirsdag ( i dag, 1. mai).